Hotspot Route Breda

Waar drink je de beste koffie en eet je de lekkerste sushi in Breda? En waar vind je die ene unieke conceptstore van creatieve ondernemers en drink je een kop koffie met een fiets aan de muur? Volg de Hotspot Route Breda en ontdek de leukste plekjes van Breda!
Download de Hotspot Route


1

De Barones

Een dagje shoppen in Breda begint natuurlijk bij de Barones. Maar voordat je de exclusieve winkels voor mode, sieraden, body & care bezoekt, raden we je aan een kopje koffie te drinken bij Teun. Want voor de beste espresso en lekkerste latte van Breda, ga je naar Koffie bij Teun! En als je Teun zijn geheim wilt weten, geef je dan op voor zijn Barista Workshop en leer alles over koffie, koffie bereiden en koffie proeven.

2

Van Coothplein

Heb je alle winkels in de Barones gezien, shop dan verder in de Karrestraat, Eindstraat en Ginnekenstraat. Aan het eind van deze lange winkelstraat vind je het Van Coothplein; een goede plek om even uit te blazen en te genieten van een heerlijke lunch. Absolute aanraders zijn The Tosti Club, SLOO Lunchbar, VanCooth13, Taste the Original, Chocoloate Company, Barlucca of Bardot. 

3

Hal- en Sint Jansstraat

Loop vervolgens terug de winkelstraat in, ga rechtsaf, via de Houtmarktpassage, naar de Halstraat. Onderweg kom je leuke woonwinkels zoals Cocoon en Into the Woods tegen, de speciaalzaak Olijven en Salades en de erg leuke conceptstore Hier. Aan het eind van de Halstraat kom je de Grote Markt al tegen, ga hier rechtsaf, de Sint Jan Straat in. Vergeet dan zeker niet een bezoek te brengen aan Noos31. Dit café-restaurantje annex conceptstore staat vol items van mooie labels, kunstenaars en ontwerpers.

4

Veemarktstraat

Onderweg naar Vlaszak, loop je door de Veemarktstraat. Een straat met tal van leuke winkels en koffiezaakjes. Ga voor vrouwenmode zeker langs bij de leuke winkels Yaya, Penn & Ink of Co&Co. Voor de sportieve mannen; loop even binnen bij Bonk. In de Veemarktstraat vind je ook het gezellige huiskamerrestaurant Puick en het relaxte In Kannen & Kruiken met haar enorme leestafel. Zin in Italiaans vanavond? Dan zit je goed bij De Pasta Kantine.

5

Vlaszak

Voor een late lunch of borrel moet je in de omgeving van de Vlaszak zijn. In de Boschstraat zit prijswinnend café restaurant brouwerij De Beyerd een absolute must voor liefhebbers van (speciaal) bier. Heb je een passie voor fietsen, dan moet je zeker naar Kamu. Je plukt er , onder het genot van een goede kop espresso, de bijzondere rijwielen zo van de muur! Voor een ijsje stop je bij De IJssalon aan de Vlaszak.

Voor grafische kunst móet je naar het Museum of the Image (MOTI) aan de Boschstraat waar de vraag ‘wat doe je met beeld, en wat doet beeld met jou?’ centraal staat.

6

Valkenbergpark

Na alle indrukken is het tijd om even te genieten van de groene oase van rust in het Valkenbergpark. Je loopt naar het Valkenbergpark via de Veemarktstraat en de Annastraat. Onderweg passeer je exclusieve herenmodezaak WEST, biologische lunchroom Yirga, en het historische Begijnenhof dat ook zeker de moeite waard is. In het Valkenbergpark, de oude kasteeltuin van het Kasteel van Breda, is het heerlijk slenteren of liggen op het gras. Of doe een drankje bij 't T-Huis.

7

Haven

Loop vervolgens ten westen het park uit, langs de Grote kerk op de Grote Markt aan de je linkerhand, richting de haven van Breda. Neem plaats op een van de vele terrassen die je onderweg of in de haven tegenkomt of huur een bootje en beleef Breda vanaf het water.

8

Grote Markt / 't Sas

Loop vanaf de haven langs het water en ga linksaf de Lange Brugstraat in. Stop onderweg bij De Nieuwe Winkel en Loekz concept stores en loop rechtdoor richting de Grote Markt. Loop dan ook even 't Sas in, met leuke zaakjes als Peb, Epic, Booze of Geisha Lounge. Sluit de dag af op een terras van een van de vele voortreffelijke restaurants: De Boterhal, Zeezicht of Rodeo.