FOODBLOG - Koffie bij Teun

Via de gezellige straatjes in het hart van Breda lopen wij richting De Barones. Overal hangt alweer volop kerstverlichting. We zijn uitgenodigd door Koffie bij Teun om vandaag uitgebreid te komen lunchen. Daar zeggen wij geen nee tegen! Koffie bij Teun is een gezellige koffiebar, centraal gelegen in Winkelcentrum De Barones. Zes jaar geleden opende Koffie bij Teun haar deuren van een ‘klein’ koffiebarretje aan de Lange Brugstraat. Inmiddels is Koffie bij Teun verhuisd naar De Barones en al twee keer uitgeroepen tot de beste koffiebar van Brabant én horen ze bij de Top 5 van Nederland! 

KOFFIE BIJ TEUN IS AL TWEE KEER UITGEROEPEN TOT DE BESTE KOFFIEBAR VAN BRABANT!

Eenmaal aangekomen bij Koffie bij Teun worden wij vrolijk ontvangen en kunnen we een tafeltje uitzoeken. Er hangt een súper relaxte sfeer en het personeel is heel erg vriendelijk. Het is een mooie zonnige herfstdag, dus wij kiezen voor een tafeltje bij het raam. Nadat we de menukaart eens goed hebben bekeken kiezen we voor de salade met zalm en de sandwich met beef. We besluiten om te beginnen met een verfrissende homemade ice tea. De ice tea’s worden in een vrolijk glas geserveerd met garnering on top. Beide ice tea’s hebben een heerlijke frisse smaak met een klein zuurtje. We hebben voor twee verschillende smaken gekozen namelijk: Hibiscus, aardbeien, rode bessen, en munt en rooibos, jus d’orange en munt. En zeg nou zelf, hier wordt je toch vrolijk van?

Al snel zien we iemand onze kant op komen met een zalmsalade en de beef sandwich. De salade is gevuld met verse zalm, avocado, een gekookt eitje, komkommer, tomaat en citroenmayonaise. Dat laatste geeft een heerlijk frisse touch aan de salade. Een geschikte lunch dus, voor de sportieve dames en heren onder ons.

De sandwich met beef is rijkelijk belegd en dat is wel te zien op de foto. Deze sandwich is gebaseerd op het klassieke gerecht carpaccio. De sandwich is tussen de sneeën bruin boerenbrood gevuld met: Rosbief, mayonaise, aceto balsamico crème, tomaat, veldsla, parmezaan flakes en pijnboompitten. Dit broodje is een grote favoriet onder de liefhebbers van Koffie bij Teun! Wij kunnen ons hier volledig bij aansluiten! Deze sandwich is écht lekker!

We kunnen Koffie bij Teun natuurlijk niet verlaten, zonder het drinken van een kopje koffie! Dus bestellen we allebei nog een lekkere cappucino, marocchino én een espresso. Ook valt ons oog nog op de carrot cake. Hebben we nog een plekje over na al dit lekkers?

Bijzonder bij Koffie bij Teun is natuurlijk de latte art. Wát is deze koffie prachtig! Bijna te mooi om op te drinken. Koffie bij Teun behaalde afgelopen september de vijfde plek in de Misset Horeca Koffie top 100. En dat is helemaal terecht na het zien van deze mooie koffie’s. Het lekkere aan deze marocchino is de nutella die erin is verwerkt. Een verrassende combinatie is het wel!

WAT IS DEZE KOFFIE PRACHTIG!

Naast ieder kopje koffie ligt een lekker amarettokoekje. Ook krijg je bij een espresso een klein glaasje water. Het water is bedoeld om je smaak te neutraliseren, zodat je alle smaaktonen in de espresso het beste kunt proeven. Fijn dat ze eraan denken! Je proeft dat er vakkundig wordt gekozen voor de koffiebonen die het beste passen bij de koffie die je besteld. De koffiebonen variëren in smaken en aroma’s, zodat de mooiste espresso’s en cappuccino’s gemaakt kunnen worden.

Tot slot beginnen we aan Jimmy’s carrot cake. Deze taart wordt zo genoemd, doordat er tijdens de bereiding fijngemalen wortelen worden vermengd in het beslag. Deze worden tijdens het bakken van de taart zacht, waardoor je een zachte, dichte textuur krijgt. De taart is geglazuurd met een roomkaasglazuur. Wij zijn fan!

JE PROEFT DAT ER VAKKUNDIG WORDT GEKOZEN VOOR DE KOFFIEBONEN.

Met een volle buik groeten wij het personeel en lopen wij richting de winkels. Ideaal zo’n leuke koffiebar midden in het winkelcentrum! Wij komen hier zeker terug voor een lekkere lunch, of natuurlijk voor een van de súper lekkere koffie’s! Plan jij binnenkort ook een koffie-date bij Koffie bij Teun?

Terug naar overzicht