FOODBLOG: Lunchen bij La Place in de Barones

We hebben er allemaal wel eens gegeten, maar sinds het verdwijnen van de V&D is ook de La Place een beetje uit het oog geraakt. Sterker nog, veel mensen weten helemaal niet dat La Place weer open is! La Place Breda is gevestigd op de bovenste etage van Hudson’s Bay en heeft twee dakterrassen met uitzicht op de Grote Kerk. Je kunt er heerlijk vertoeven en even bijkomen met een kop koffie of lunch tijdens het shoppen. Onze foodies werden uitgenodigd voor de lunch en herleefden het vertrouwde La Place gevoel.

La Place; dat is lang geleden! Vroeger kwam ik hier regelmatig, maar op een of andere manier denk ik er nu niet meer zo snel aan en dat is jammer, want het voelt goed om terug te zijn! De La Place is heel even weg geweest uit Breda, maar nu zijn ze terug met een prachtige nieuwe ruimte op de bovenste verdieping van de Hudson’s Bay in winkelcentrum de Barones.

Uiteraard lopen we even naar het dakterras dat uitzicht biedt op de Grote Kerk en de binnenstad. Ik denk dat dit een van de mooiste lunchplekken van de stad is. In ieder geval met het beste uitzicht! In de zomer zit je hier heerlijk! Maar ook bij minder mooi weer, want vanuit binnen is er tevens een uitzicht op de stad door de velen ramen in het pand.

 Als ik ‘La Place’ zeg, waar denk je dan aan? Wij moesten direct denken aan de verse sapjes, luxe broodjes en de heerlijke koffie! Het mag dan ook geen verrassing zijn dat we dit bestellen tijdens onze lunch.

We starten beiden met een koffie en een verse smoothie voor onze dagelijkse portie vitaminen! De sapjes bij La Place worden dagelijks vers bereid en er is keuze uit heel veel verschillende samenstellingen van groenten- en fruitmixen. Wij gaan vandaag voor een aardbeienyoghurt smoothie en de verrassende ananas, appel en sinaasappel combi! Een goed begin van onze lunch!

Naast de drankjes komen we hier uiteraard ook om onze buikjes te vullen met het lekkers wat La Place te bieden heeft. Ik ga voor een broodje met gerookte kip en op aanraden van het vriendelijke personeel krijgt mijn tafelgenoot een hamburger geserveerd.

De hamburger wordt geserveerd op een wit broodje en is belegd met sla, tomaat, augurk, gesmolten kaas en lekker krokante onion rings. Daarbij krijgen we de enige echte La Place frieten. Smullen! De hamburger is rijkelijk belegd en het vlees is lekker sappig; om je vingers bij af te likken!

Het broodje met gegrilde kip is belegd met huisgemaakte hummus, sla en gerilde paprika. Op de kip zit ook een beetje kerrie, wat een verrassende twist geeft aan dit broodje. De hummus is mooi op smaak en wordt vers gemaakt. Dat proef je!

Als afsluiter drinken we een cappuccino en een latte macchiato. Daarbij eten we onze favoriet van vroeger: de appelbol! Dit is een volledige appel met een krokant deeg en suiker, giet daar warme vanille saus overheen en je leven is compleet.

We zijn helemaal happy met deze herontdekking van de La Place en ons zie je hier snel weer terug. Ben je op zoek naar een gezellig plekje om te lunchen tijdens het winkelen of om gezellig bij te kletsen met vriendinnen onder het genot van een bakje koffie en heerlijke appelbol? La Place is zeker een aanrader wat ons betreft!

Terug naar overzicht