Interview Benthe Liem

Benthe Liem is sinds een paar jaar bekend als influencer op Instagram. Haar account heeft meer dan 133.000 volgers en de 21-jarige fashionista werkt onder meer samen met bekende merken als Levi’s, Vans, H&M, Cluse en Ray-Ban. Daarnaast lanceerde ze onlangs haar eigen collectie. Benthe was 14 oktober te gast in de Barones waar je niet alleen met haar op de foto kon, ze tips & tricks met ons deelde, maar ook een winnaar gelukkig werd gemaakt met €250,- shoptegoed én een uur lang shoppen met Benthe als personal shopper!

Barones vlogster Lynn was uiteraard aanwezig deze dag en stelde Benthe de vragen die wij willen weten! Hoe doet ze dat nou en hoe is het ooit begonnen? Lees hier het complete interview en kom meer te weten over de insta-influencer!

Wij zijn heel benieuwd naar jou! Wat doe je precies?
Ik ben online content creator en influencer. Ik vind ‘influencer’ eigenlijk niet zo’n leuke naam voor wat ik doe, maar zo heet het nou eenmaal. Wat dat inhoudt; ik heb een following op instagram. Daar promoot ik kleding of dingen die ik leuk vind en dingen die me aanspreken. En mensen vinden dat leuk. Daarnaast heb ik een kanaal op YouTube. Daar ben ik iets minder actief dan op Instagram.
Wat voor YouTube video’s maak je?
Ik maak met name vlogs, maar soms ook beauty tutorials. Sinds kort zijn de vlogs in het Engels, omdat een deel van de volgers hier vraag naar had. Zo kan ik bovendien een bredere doelgroep aanspreken, wat natuurlijk mooi is! Ik wil groter worden en meer mensen kunnen bereiken, overstappen naar Engels leek dus een logische stap, hoewel het voor mij wel even wennen was!
Is Instagram jouw fulltime job?
Ja ik ben heel gelukkig en happy dat ik kan zeggen dat dit mijn fulltime baan is. Ik ben er heel de dag mee bezig en ik heb hard gewerkt om te zijn waar ik nu ben. Het is echt mijn droombaan.
Hoe is het allemaal begonnen?
Ik studeerde Fashion management in Eindhoven. Tijdens mijn stage bij een boetiekje in Amsterdam leerde ik heel veel over marketing en social media. Sociale media groeiden heel hard op dat moment en mijn stagebedrijf ging om die reden samenwerken met influencers en bloggers. Toen dacht ik; ‘Dat wil ik ook!’ 
Ik was altijd al bezig met mode en mijn feed op Instagram mooi maken, dat heb ik verder uitgebreid en uiteindelijk heb ik er mijn werk van kunnen maken. En nu zit ik hier!
Ben je al eerder in Breda geweest?
Ik kom zelf uit Den Bosch, dus ik heb altijd in de buurt gewoond. Ik ben een echte Brabander. Ik heb wel eens gewinkeld in Breda en ik vind het echt een hele leuke stad. Maar misschien moet ik wat vaker naar Breda gaan, want ik ken de stad nog niet zo heel goed.
Je woont nu in Amsterdam, maar mis je Brabant wel eens?
Ja. Mijn vriend komt ook uit Brabant. Ik ga regelmatig nog terug naar mijn ouders, maar eigenlijk te weinig. Brabant is super fijn, maar voor mij is Amsterdam nu de Place to be op werkvlak, omdat het daar echt te doen is. Er zijn veel events, lanceringen van nieuwe collecties en de grote modemerken zijn er gevestigd.
Over collecties gesproken; jij hebt er zelf ook een! Hoe zit dat?
Ja klopt. Ik heb een eigen collectie gelanceerd. Daar ben ik echt heel blij mee. Het was heel spannend en ik heb er hard aan gewerkt. Als je iets uitbrengt wil je dat het gewaardeerd wordt en dat mensen het gaan kopen en dat is het geval. Het loopt heel goed dus daar ben ik heel blij mee.
Je bent de ster van deze middag. Je hebt 133.000 volgers op Instagram! Is het snel gegaan?
Ja het gaat heel snel! Op een gegeven moment ging het zo hard en werd ik steeds vaker uitgenodigd voor van alles. En ineens zat ik aan de 100.000 volgers!
Vandaag mag je iemand blij maken met €250,- shoptegoed in de Barones en neem je de winnaar mee om een uur te shoppen. Heb je al een idee waar je naartoe gaat? 
Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel fan ben van de Mango! Maar ik laat het afhangen van diegene die wint. Hij of zij mag bepalen welke winkels we bezoeken en waar we een mooie outfit gaan scoren. Ik zal advies geven en samen kijken wat leuk en fijn aanvoelt.
Terug naar overzicht