Redhead Days

Tijdens de jaarlijkse Redhead Days komen roodharigen uit meer dan 80 landen naar de binnenstad van Breda. Het festival is gratis en toegankelijk voor iedereen (dus ook voor niet-roodharigen).

Het festival begint met een Kick-off op vrijdagavond. Het hoogtepunt ligt traditioneel op zondag, wanneer er 50 activiteiten worden georganiseerd: van lezingen en exposities tot modeshows en speeddates. Er is muziek en er zijn tal van activiteiten voor kinderen. Niet te missen is de fotoshoot in het Valkenberg Park, afgelopen editie gingen er ruim 1700 redheads samen op de foto. Een hele happening!

 

De Barones heeft op 3 september en 4 september ook leuke activiteiten in het kader van de Readhead days:

Zaterdag 3 september

Tussen 13.00 -17.00 uur
Op zaterdag 3 september zal een enthousiast roodharige kwartet van (semi)professionals de Barones aandoen voor muzikaal entertainment. Op wisselende locaties zullen zij vrolijke nummers van bekende en minder bekende artiesten ten gehore brengen. 4 a 5 optredens van ongeveer 15 minuten per keer op wisselende locaties.

Zondag 4 september 

Fotoshoot van 13.00 tot 17.00 uur
Will Gorissen is een uiterst ervaren fotograaf die op deze dag roodharigen zal vereeuwigen in een sprankelend en uiteraard multicoloRED decor. ‘Fotografie is voor mij een manier om de schoonheid van de werkelijkheid te laten zien, maar ook om die werkelijkheid te beïnvloeden, mooier te maken, te dramatiseren’

ZIN IN BEELD van 12.30 – 17 uur.
Interactieve sessie waarin schetsen met beeld worden gemaakt op basis van een ‘live’ interviews met passanten door Gwendoline Haslinghuis van Schrijfpaleis010 en Janna Kool, de roodharige illustrator. De taalliefhebber daagt uit, vraagt door en grijpt dan interessante one-liners. De tekenaar vindt ondertussen schetsend het kernachtige beeld.

Terug naar overzicht